مقدار غلظت مورد استفاده آهن

آهن از جمله عناصر مهمی است که در تغذیه ای گیاهان اثر گذار است و جز ضروری در تولید محصولات با کیفیت کشاورزی در دنیا می باشد، گیاهان جهت رشد و به بار نشستن نیازمند استفاده به طور مداوم از این عنصر هستند. غلظت عنصر آهن در پوسته زمین حدودا پنج درصد وزنی است مقدار آهن در خاک هایی که دارای تهویه خوب بوده در بازه PH فیزیولوژیک مناسب قرار دارند، کمتر از 1010 مولار است، در صورتی که حداقل مقدار لازم آهن برای رشد طبیعی گیاهان باید بیش از 10-7 مولار باشد. ضریب حلالیت آهن به شکل Fe(OH)3 ازجمله اشکال مهم آهن در خاک ها، مقدار 3*1039 مولار است. در PH حدود 7، بیشترین ضریب حلالیت آهن بی شکل 3*10-18مولار است که این مقدار در مقایسه با توجه به نیازی که گیاهان دارد کافی نمی باشد و جهت تامین آهن مورد نیاز استفاده از کود آهن به عنوان یکی از اجزای اضافه کننده جهت رشد و افزایش غلظت آهن در خاک حس می شود.

مقدار غلظت مورد استفاده آهن در گیاهان

محققان با توجه به بررسی های انجام داده بر روی گیاهان مختلف متوجه شده اند که کمبود آهن در خاک های آهکی قسمت های بیابانی خشک و نیمه خشک بیشتر است و سبب محدود شدن رشد و کیفیت گیاه می شود ودر نتیجه عملکرد خوبی در گیاه دیده نمی شود.PH مناسب برای گرفتن آهن از خاک بین 5.5الی 6.5 است. بنابراین قلیایی بودن خاک می تواند باعث کاهش و کمبود آهن گردد که از جمله علایم ظاهری اولیه آن بر روی گیاه، کلروز آهن به شکل زرد شدن برگ های جوان گیاه در اثر اختلالات ناشی از ساخت کلروفیل است. وجود فناوری های جدید میزان اثرات منفی کشاورزی بر محیط زیست را افزایش می دهد . حفاظت از محیط زیست و رسیدن به توسعه پایدار یکی از اصلی ترین موضوعات طرح های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی در سراسر دنیا است. در سال های گذشته با افزایش جمعیت رقابت برای به دست آوردن اراضی و تبدیل به بخش های مختلف تولیدی زیاد شده است.

اشکال مختلف کود آهن جهت تیمار گیاهان در ایران

از جمله انواع کود آهن مورد استفاده جهت تیمار گیاهان درایران می توان به انواع کود آهن از منابع آلی و معدنی مانند کلات آهن و سولفات آهن نام برد. کود های مورد استفاده جهت اصلاح و جبران کمبود آهن کود کلات یا خرید کود سولفات آهن پیشنهاد می شود. در انواع خاکها این کودها به کار برده می شود. کود های کلاتی آهن بهترین راه حل برای برطرف کردن سبز زردی آهن یا همان کلروز آهن در همه خاک ها، به خصوص خاک های آهکی و قلیایی می باشند و می توانند کمبود شدید آهن را رفع نمایند زیرا همان طور که اشاره شد، قابلیت استفاده آهن در این خاک ها کم می باشد.
در مقالات بعدی در مورد نحوه اثر گذاری کود آهن بر گیاهان مختلف مطالبی ارائه خواهد شد.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

twst