پرورش درختان تخم مرغ نیمرو

گیاهشناسی و خصوصیات آن :

این گیاه با نام اونسوبا اسپینوزاکه Oncoba spinosa در ایران به آن درخت تخم مرغ نیمرو معروف است و به آن رز وحشی سفید نیز می گویند این درخت که از خانواده بیدهاست و به شکل درختچه یا درختی خاردار در اندازه های کوچک تا متوسط است که خزان می کند و ارتفاع آن به بیش از پنج متر می رسد و دارای برگ های ساده است.

میوه درختان تخم مرغ نیمرو

گلدهی و شکوفه های تخم مرغ نیمرو

این درخت دارای شکوفه های سفید رنگ که بسیار جذاب است و به دلیل وجود پرچم های زرد رنگ شباهت زیادی به تخم مرغ دارد بنابراین به اسم نیمرو خوانده می شود. این گل های تخم مرغی شکل قبل از به وجود امدن برگ های جدید بر روی شاخه های درخت پدیدار می شد. فصل گلدهی این گیاه در حدود سه ماه طول می کشد گل های این درخت دو جنسی است و کنار برگ ها پدیدار می شوند. این گلها در زمان یا قبل از تشکیل برگ های جدید روی درخت ظاهر می شوند. این درخت حدود سه ماه دارای گل می باشد. و تخمدان گل ها یک حجره ای است. گل های این درخت از ماه سپتامبر تا دسامبر تشکیل می شوند.

این درخت به طور گسترده ای در امتداد ضلع شرقی آفریقا تا آفریقای جنوبی پراکنش دارد، عمدتا در جنگل های خشک یا دشت های آزاد در طیف وسیعی از دره های رودخانه تا تپه های سنگی ددر دریای سرخ تا عربستان رسیده است. میوه این درخت به اندازه شصت میلیمتر قطر دارند و دارای پوسته ای سخت با رنگی قرمز و قهوه ای تیره ترش مزه هستند. این میوه ها در فصل بهار تا تابستان روی درخت پدیدار می شوند.

درخت تخم مرغ نیمرو و پرورش و رشد FRIED EGG TREE

خصوصیات درمانی و کاربردهای صنعتی

پالپ میوه این گیاه مصرف خوراکی دارد ولی هدف اصلی کشت این گیاه نیست و به ندرت برای مصرف خوراکی کشت می شود. در طب سنتی کشور آفریقا، از ریشه های آن برای درمان اسهال خونی و بیماری های مربوط به مثانه استفاده می شود. گفته شده که بذور این گیاه حاوی روغنی است که مناسب جلادهی است، اما استخراج آن بسیار سخت می باشد و در نتیجه از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نخواهد بود. این درخت دارای چوب به رنگ قهوه ای روشن است که جلاپذیری زیادی دارد. ولی بخاطر سختی زیاد چوب برش و قطعه کردن آن بسیار کار سختی است و از نظر اقتصادی کاربرد کمتری دارد. در قدیم میوه آن را با بذر داخلش خشک میکردند و به عنوان جغجغه کودکان مورد استفاده بوده است.

تکثر و کشت :

تکثیر این درخت به کمک بذرهای تازه و کود های تازه انجام می شود و کار بسیار آسانی است در مراحل اولیه رشد بسیار کمی دارد ولی پس از گذشت نه تا دوازده ماه رشد آن چند برابر شده و سریعا رشد می کند این درخت در مناطق مرطوب و با بارندگی زیاد رشد خوبی دارد. این گیاه بومی مناطق آفریقایی است و در خاک های با بافت متوسط و شرایط گرمسیری با بارندگی زیاد و مرطوب رشد پیدا می کند و نیاز به نور گیاه بسیار زیاد است.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

twst