فرآیند اکسید شدن عنصر آهن در زمین

کمبود آهن در گیاهان از طریق فرایند آهن اکسید شدن عنصر آهن در زمین و در نتیجه جذب شدن آن توسط ریشه رفع می گردد. مقدار جذب آهن توسط گیاه تا ده درصد به شکل محلول در آب به شکل ترکیبات باقی می ماند و حدود هشتاد درصد ما بقی در کلروپلاست به صورت مواد سفیده ای اتصال پیدا کرده و باقی می ماند. مقدار آهن در کل بخش های گیاهی در حد 7نجاه درصد است. مقدار آهن در برگ های گیاهان نسبت به ساقه و ریشه بیشتر است. حداکثر احتیاجی که گیاهان به آهن دارند بستگی مستقیم به تناسب تکامل در برگ های آن ها است. نقص آهن در بسیاری از مسائل پیش می آید حتی این امکان وجود دارد کمبود آهن در نزدیکی و هم جواری مقدار زیادی آهن نیاز  به وجود می آید. مقدار درجه تامین گیاه به آهن از روش مقدار آهن فعال و یا نسبت که میزان و حد اعتدال آن را مشخص می کند به دست می آید و بنابراین مصرف کود آهن یا کلات آهن برای تامین نیاز گیاهان به آهن در این موارد توصیه می گردد.

انتخاب اراضی کشاورزی و خاک مناسب

توجه به جهت اراضی از نکات مهم است و جهت و مقدار تابش نور خورشید باید تمام مناطق اراضی بررسی شود. مقدار سایه در تمام نقاط و وجود تپه ها، درختان و ساختمان مشکلات زیادی را در امر کشاورزی ایجاد کند. مشکلات اصلی در رابطه با ایجاد سایه بر روی اراضی در فصل تابستان مشاهده نمی شود بلکه مربوط به زمانی است که خورشید در پایین ترین حالت خود در فصول سرد سال قرار دارد. زیرا اراضی مخصوص تولید سبزیجات نور کامل خورشید از اهمیت ویژه ای برخوردار است و حداقل به شش ساعت دسترسی کمتر به نور، رشد گیاهان را کاهش می دهد و بازده تولید کم خواهد شد.

توجه به وزش باد و نسیم

وجود بادهای شدید سبب از بین رفتن پوشش ردیف های کشت می شود. از طرف دیگر وزش نسیم های ملایم سبب جدا شدن برگ خشک گیاهان شده و از انتقال بین درختان جلوگیری کرده و می توان نتیجه گرفت نسیم های ملایم برای کشاورزی یک مزیت محسوب می شود در حالی که طوفان های شدید فرسایش خاک و از بین رفتن لایه سطحی خاک که حاوی مواد مغذی است را به همراه دارد.

قابلیت جذب آهن در گیاهان و کود آهن

مقدار جذب آهن توسط گیاهان مختلف متفاوت است و هریک از گیاهان با توجه مقدار خاصی آهن جذب می کند در کل مقدار مصرف آهن در گیاهان کم و جز موارد کم مصرف ولی با اهمیت است و معمولا در حد 100 پی پی ام می باشد. مقدار آهن در دانه غلات، ریشه ها و غده ها مقدار خیلی کمی است و انباشت آن  بیشتر در برگ ها می باشد به همین دلیل کمبود آهن زودتر در برگ ها ظهور پیدا می کند.  طبق بررسی  صورت گرفته  بیشتر محصولات کشاورزی به مقدار کمتر از 5پی پی ام آهن مورد نیاز در لایه های شخم خاک دارند در صورتی که مقدار آهن خاک حدود 2درصد می باشد و بنابراین تامین کننده نیاز خاک می باشد و می توان گفت بیشتر علت کمبود آهن به دلایلی چون عدم جذب  آهن توسط گیاه می باشد در این موادر استفاده از کود آهن برای ان توصیه می گردد و جهت انواع گیاهان دچار کمبود آهن استفاده از کود آهن به شکل های متفاوت در ایجاد ترمیم بخش های آسیب دیده و تیمار گیاهی نیاز است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *